30 Eylül 2008 Salı

Coreldraw knife tool


Knife toll

Knife tool kesim aracıdır, property çubuğuyla iletişimli çalışır ;

Knife tool Property çubuğu ;










Auto-Close on cut AKTİF Leave as one object AKTİFDEĞİL :Mouse eğik duran bıçak şekli haline gelir, bıçak ikonunu objenin düğümleri üzerine üzerine getirdiğinizde bıçak ikonu dik hale gelecektir, dik hale geldiğinde kesime başlayabilirsiniz kesim bitiş noktasında tekrar dik hale gelmelidir burda mauseyi bırakın ve böylece kesim tamamlanır. Kesimi düz hatlarda yapabileceğiniz gibi serbest rastgelede yapabilirsiniz. bıçak düz hale geldiğinde 1 kere basılıp bırakılırsa çizim çizgisinin bıçağa tutunduğunu göreceksiniz buna freehand çizgisi bu düz kesimler yapmamızı sağlar bu tür bir kesimi bitirirken tekrar bıçak düz hale geldiğinde birkere daha tıklamamız yeterlidir. Normal kesimin yapıldığı seçim türüdür, genelde bu seçim türünde kesim yapın

Auto-Close on cut AKTİF Leave as one object AKTİF : Objeye uygulanan kesim birbirinden ayrılmaz fakat yenikenarlar oluşturarak o kenarların oluşturduğu bölgeyi tek obje gibi yapar.


Auto-Close on cut AKTİFDEĞİL Leave as one object AKTİF : Objeye kesim uygulanmaz fakat yenikenarlar oluşturur. Obje renkli ise renksiz hale gelir, obje birkere tıklansa bile artık tek bir objedir knife toolla bölünemez kezilemez, fakat oluşturulan kenarlar shape toolla şekillendirilebilinir.







 
Sitede şu an online kişi var. Siteye toplam Amig Trading free counter kişi girdi... Add to Technorati Favorites